Algemeen
Nieuws
Groepen

MAAND ARCHIEF

Techniek 1 t/m 8

In de hal van onze school staan drie opvallende en vrolijk gekleurde kasten, in de vorm van een kasteel, met hulp van de Ouderraad heeft de school Techniektorens aangeschaft.

Met De Techniek Torens voldoen we  aan de kerndoelen voor techniek. Alle domeinen en thema’s (constructie, transport, productie, communicatie, elektrotechniek, chemie, duurzame energie, etc.) worden in doorlopende leerlijnen behandeld. Het is vooral veel “zelf doen” voor de kinderen.

De Techniek Torens: kerndoelendekkende technieklessen, doorlopende leerlijnen voor groep 1 t/m 8;

  • totaal 80 technieklessen; alle lesbrieven en leskisten zitten erbij; zelfstandig werken in groepjes; inpasbaar in het BAS onderwijs van de Honesch; kinderen ontdekken techniek met hoofd, hart én handen

Naast onze techniektorens beschikken we sinds kort ook over een doorlopende leerlijn voor wetenschap&techniek. Deze leerlijn bestaat uit verschillende sets geschikt voor zelfstandig werken. De opbouw is dat er 4 onderzoeksactiviteiten zijn om kennis van technische begrippen te leren om dan via een ontwerpvraag deze kennis toe te passen bij de ontwerpopdracht. De leerlijn “Creatieve wereld” bestaat uit 4 verschillende sets voor de onderbouw. De thema’s zijn: Wonderlijke wereld, Kleine artiest, Attractiepark en Plezier met kubus. De leerlijn voor de midden en bovenbouw “Wetenschappelijk experiment” bestaat uit 10 verschillende sets: Kracht & eenvoudige machines, Beweging & mechaniek, Elektriciteit & stroomkring, Elektromagnetisme & motor, Gas & pneumatiek, Windenergie, Lichtenergie & zonne-energie, Vloeistof& hydraulica, Chemische reactie batterij en optische apparaten. De leerlijn voor de bovenbouw “Technologie ontdekken” bestaat uit 3 verschillende sets: Robot & remote control, Gyroscoop en Programmeerbare machines.

CONTACT

Basisschool Honesch
Hasseltweg 10
7481 VB Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 15 48
Verstuur mail