Vanaf schooljaar 2018-2019

Vanaf schooljaar 2018-2019 de mogelijkheid voor BSO  op onze eigen school. We zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Columbus Junior (voorheen de Hofferie). Voor schooljaar 2019-2020 is er op maandag, dinsdag en donderdag BSO na schooltijd.

U begrijpt dat het voor Columbus Junior fijn is om te weten of u misschien gebruik gaat maken van het aanbod. Denkt u erover om misschien gebruik te gaan maken van deze mogelijkheid, heeft u vragen of wilt u wat meer informatie hierover ontvangen? Dan kunt u terecht bij:

Els Kremer, teamleider van Columbus Junior.
Hassinkbrink, Brem 3
7483 BX Haaksbergen
06-18962554


Overige samenwerkingspartners op gebied van opvang


Sinds 1 augustus 2007 zijn schoolbesturen, op basis van artikel 45 van de WPO, verantwoordelijk voor het organiseren van de aansluiting tussen onderwijs en de buitenschoolse opvang. De schoolbesturen voor basisonderwijs in de gemeente Haaksbergen hebben gezamenlijk convenanten afgesloten met belangstellende aanbieders van buitenschoolse opvang in Haaksbergen. Te weten: Kinderopvang Catalpa, Kinderopvang SKE en Kinderopvang Bloesem. Ouders hebben te allen tijde vrije keuze voor wat betreft opvang van hun kind en kunnen dus ook voor een andere aanbieder kiezen dan de voorgenoemde. Het voordeel van het aanbod via de schoolbesturen is dat vooraf is gecheckt of de kinderopvang aan alle wettelijke kwaliteitseisen voldoet en dat er algemeen operationele afspraken zijn gemaakt. Als u als ouder voor een andere aanbieder kiest zult u zelf de betrouwbaarheid en het voldoen aan wettelijke eisen van het aanbod moeten checken.

Informatie over buitenschoolse opvang kan worden verkregen op de scholen of via direct contact met de aanbieders. Hieronder stellen de opvangorganisaties zich aan u voor.

Catalpa BSO Buitenspel 

Bij buitenschoolse opvang “Buitenspel” staat veiligheid, vertrouwen en kwaliteit bij alles wat we doen voorop. Wij zijn ons bewust van de bijzondere positie die we hebben. Ouders vertrouwen hun kinderen aan onze zorgen toe. Bij buitenschoolse opvang “Buitenspel” vinden wij het van groot belang dat u uw kind met een gerust hart aan de zorg van onze medewerkers kunt overlaten. Uiteraard werken wij met gekwalificeerd personeel die vol enthousiasme leuke sport – en spelactiviteiten ontwikkelen en uitstapjes organiseren.
Buitenspel heeft 2 groepen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar en van 6 tot 13 jaar. Het sportcomplex zorgt ervoor dat wij veel buitenruimte tot onze beschikking hebben waar kinderen naar hartenlust kunnen voetballen, ravotten en spelen. Wij bieden standaard-, flexibele- en vakantie opvang maar u kunt ook voor incidentele opvang bij ons terecht en tijdens schoolvrije dagen. Nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u samen met uw kind(eren) van harte uit om onze buitenschoolse opvang te komen bezoeken. U kunt ook een kijkje nemen op onze site; www.bso-buitenspel.nl en/of www.catalpa.nl U vindt ons aan de Kolenbranderweg 11, 7482 SE Haaksbergen. Telefoon: 06-15960402 of 053-5721884.

’t Speeleiland en BSO Los Hoes BSO ’t Speeleiland

Naast de opvang voor kinderen van 0-4 jaar en 2-4 jaar, bieden wij buitenschoolse opvang (BSO en VSO) aan voor kinderen van 4-13 jaar. Dit kan op verschillende locatie, te weten; BSO ’t Speeleiland, Bartokstraat 19, 7482 TT te Haaksbergen en BSO Los Hoes, Hassinkborg 16, 7483 CT te Haaksbergen

Samen met de kinderen zorgen we voor een uitdagende invulling voor hun vrije tijd, waarop volop mogelijkheden zijn om te bewegen, onderzoeken en te ontdekken samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Op schooldagen zijn we geopend tot 18.15 (verlengde opvang is mogelijk. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om bij de BSO een gezonde, warme maaltijd te nuttigen. Naast de naschoolse opvang bieden we vanaf 7.00 ook voorschoolse opvang aan. Bij SKH kunt u structurele plaatsen afnemen, flexibele plaatsen, maar ook incidentele opvang is mogelijk (bv roostervrije dagen van de school). Ook kunt u alleen vakantieopvang afnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.skhaaksbergen.nl. Daarnaast willen wij u graag een rondleiding geven, zodat u de warme sfeer kunt proeven die er bij ons op de locatie heerst. U kunt contact opnemen met Nathalie Gribbroek via 053-2030263.

Bloesem Kinderopvang BSO BSO Bloesem

Onze BSO biedt de kinderen een ruime tuin, die ingedeeld is in allerlei tuinkamers. Een klimhoek, een moestuin, een ervaringstuin, een heuse Pipo wagen en een heerlijk grasveld om lekker op te kunnen zitten, of te voetballen. Binnen kunnen de kinderen gebruik maken van diverse kamers die ook elk een eigen thema hebben, zoals een mini theater, een techniek kamer, een knutselkamer, een leeshoek maar natuurlijk ook een “woonkeuken” waar ze lekker met elkaar aan tafel kunnen zitten en na schooltijd wat drinken en de dag doorspreken.

Er zijn twee groepen op basis van leeftijd die worden begeleid door vaste pedagogisch medewerkers. Wij bieden opvang na schooltijd en hele dagen tijdens de vakantie van uw kinderen. In de tijd dat uw kinderen bij Bloesem zijn, kunnen ze deelnemen aan de activiteiten die voor hen georganiseerd worden, of kiezen om vrij hun tijd in te delen. In de vakanties is er een uitgebreid programma met allerlei uitstapjes, waarbij onze eigen busjes goed van pas komen. Meer informatie vindt u op : www.bloesemkinderopvang.nl