Algemeen
Nieuws
Groepen

Kerstbakjes maken met de bewoners van ‘t Saalmerink

Wat een feest. Vanmorgen hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 Kerstbakjes gemaakt met en voor de bewoners van het Saalmerink. Steeds meer bewoners sloten aan. Naast bakjes voor bewoners werd met mensen van de dagbesteding een aantal grote stukken gemaakt. Mooi versierde bakjes, leuke gesprekken, het was super. Judith Botterhuis bedankt!!

Van Sint naar Kerst(sfeer)

Vanmorgen heeft een aantal ouders m.b.v. de leerlingen uit groep 8 de hal en klassen omgetoverd tot een prachtige sfeervolle plek waar het Kerstfeest gevierd kan worden. Bedankt!!

Rommelpiet brengt mooie BEWEEG cadeaus!

Klik op de foto voor meer foto’s!

Bezoek van de strooipieten!

Klik op de foto voor meer foto’s!

Beveiligd: Bezoek boerderij familie Scheggetman

Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.

Bezoek boerderij fam. Scheggetman gr. 7 en 8

Vanmorgen hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de boerderij van de familie Scheggetman. Rene en Lesley lieten ons de stallen zien en gaven uitleg over de bedrijfsvoering. Daarbij werden we verwend met o.a. (chocolade)melk, fristie, kaas en vla!! Rene en Lesley bedankt, het was zeer de moeite waard!

Foto Hinkelpad

Kijk ook op:
https://www.tubantia.nl/haaksbergen/fotohinkelen-op-beweeg-plein-honesch-school-in-haaksbergen~aca0c721/

Bezoek juniorentechniek gr. 7 en 8

Vanmiddag zijn de leerlingen uit gr. 7 en 8 bij ‘Juniorentechniek’ geweest. Eerst kregen ze informatie over o.a. elektriciteit, schakelpanelen en metaalsoorten. Daarna mochten ze onder begeleiding van een aantal vrijwilligers zelf aan de slag! Veel geleerd en veel geleerd!! Vrijwilligers bedankt.

Informatieavond “praten over opvoeden”

Basisschool Honesch heeft in samenwerking met de oudervereniging het idee opgevat om een ouder informatie avond te organiseren. We hebben daarbij LOES gevraagd om deze avond vorm te geven. Op dinsdag 20 november 2018 komt een trainer van Loes op school voor de bijeenkomst : “Praten over opvoeden”.
Kinderen leren door het opdoen van ervaringen, door vallen en opstaan. Dat is leuk, maar kan ook best lastig zijn en je kunt er best moe van worden. Wanneer ouders het hebben over opvoeden, dan gaat dat vaak over regels stellen en begrenzen van gedrag. We weten allemaal dat opvoeden veel meer is dan dat. Er zijn zoveel dingen die het opvoeden van je kind leuk maken. Toch is het normaal dat je als ouder vragen hebt over de opvoeding van je kind. Iedere leeftijdsfase geeft nieuwe vragen. Hoe doe jij dat in alle dagelijkse drukte? In de themabijeenkomst “Praten over opvoeden” komen de volgende onderdelen aan bod:
– De dagelijkse praktijk
– Positief opvoeden, hoe doe jij dat?
– Ondeugend of ongehoorzaam?

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken. We kunnen ons voorstellen dat je als ouder/verzorger een ander specifieker, onderwerp interessant vindt. Laat het ons weten; dan we stemmen dit af met Loes. Wellicht kan het bij de bijeenkomst van 20 november a.s worden behandeld. En anders nemen we het mee voor een eventueel volgende bijeenkomst. We zijn benieuwd en horen graag van jullie.

We hopen jullie 20 november a.s. te zien! We starten vanaf 19.15 uur met koffie/thee. De bijeenkomst start om 19.30 uur en zal om 21.30 uur afgelopen zijn. Aanmelden graag via directie@honesch.nl Voor meer informatie kun je terecht op de site van Loes; www.loes.nl

Met vriendelijke groet, Oudervereniging Basisschool Honesch

Assink – ouderavond – Like Me

Assink – voorstelling pesten Like me – Haaksbergen