Algemeen
Nieuws
Groepen

MAAND ARCHIEF

Gym 1 t/m 8


Groep 1/2
De kleuters krijgen zintuiglijke en lichamelijke activiteiten aangeboden volgens een vast ontwikkelingsprogramma in het speellokaal. Iedere dag staat er een bewegingsactiviteit gepland, afhankelijk van het weer zal dit binnen of buiten plaatsvinden.

Groep 3/4
Op maandagmiddag is er een bewegingsactiviteit op school gepland, afhankelijk van het weer zal dit binnen in het speellokaal of buiten op het plein plaatsvinden. Op donderdagmorgen gaat de groep met de groepsleerkracht gymmen in de gymzaal van de Pius X. Zij worden dan met de bus gebracht.

Groep 5/6
Op maandagmiddag krijgt groep 5/6 gymles in de gymzaal van de Pius X van vakleerkracht Thijs Aalbers. Zij worden dan met de bus gebracht. Op donderdagmorgen gaat de groep met de groepsleerkracht gymmen in de gymzaal van de Pius X. Zij worden dan met de bus gebracht.

Groep 7/8
Op maandagmiddag krijgt groep 7/8 gymles in de gymzaal van de Pius X van vakleerkracht Thijs Aalbers. Zij worden dan met de bus gebracht. Op donderdagmorgen gaat de groep met de groepsleerkracht gymmen in de gymzaal van de Pius X. Zij gaan hier op de fiets naar toe, onder begeleiding van de leerkracht en een ouder.

Beweegwijs
Vanaf schooljaar 2017-2018 werken we daarnaast ook minimaal één dag per week aan de speelpleinmethode Beweeg Wijs. Deze integrale aanpak kenmerkt zich door de verbinding van het onderwijs van binnen naar buiten. Onderwijsdoelen worden buiten zichtbaar: sport en spel, techniek, rekenen, natuurbeleving, theater, dans en muziek, het biedt voor alle kinderen een rijke ontwikkelomgeving. De omgeving wordt ontwikkelingsgericht gezoneerd en ingericht. We gebruiken daarbij de kleurenmethodiek ontwikkeld door gedragsdeskundige Erik Boot. De beleving en de ontwikkeling van de leerlingen staat centraal. Wijs bewegen houdt voor ons in: Bewegen passend bij de mogelijkheden van elk individueel kind. We zoeken steeds naar een aanbod dat past bij dat kind op dat moment. Samen proberen we elk kind elke dag met plezier te laten bewegen. De nadruk ligt daarbij op spelen en beleving.

 

CONTACT

Basisschool Honesch
Hasseltweg 10
7481 VB Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 15 48
Verstuur mail