Algemeen
Nieuws
Groepen

MAAND ARCHIEF

Typeles gr 7

Alle leerlingen van groep 7 krijgen de mogelijkheid om een basiscursus typen te volgen onder schooltijd. Na de basiscursus kunnen de leerlingen verder voor het examen, ook dit gebeurt grotendeels onder schooltijd. De lessen worden gegeven door Caroline Pardoen van Ravizza. De ouders worden vroegtijdig geïnformeerd over de inhoud en bijhorende kosten.

Houding
Goed leren typen begint met de juiste houding. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan rechtop zitten, ontspanning, correcte vingerverplaatsing en gelijkmatig typen. Waar nodig worden hulpmiddelen gebruikt om op een ergonomisch verantwoorde manier te kunnen werken.

Lesmethode
De methode die wij gebruiken leert spelenderwijs blind typen met tien vingers. Het programma is interactief, online, in gamevorm opgezet. Het is een wereld met eilanden met daarop dorpen met oefeningen. Dorpen die goed afgerond zijn leveren gadgets op. De gadgets komen op het eigen eiland terecht. Je maakt zo je eigen eiland steeds mooier. Echter, hoe leuk het programma ook is, voor het behalen van een goed resultaat zal er hard gewerkt moeten worden.

Extra begeleiding
Bij het begeleiden hiervan kunnen wij putten uit onze ervaringen. Denkt u hierbij onder andere aan kinderen met dyslexie, ADHD, autisme. Waar nodig passen wij het programma of de begeleiding aan zodat ieder kind naar eigen kunnen kan groeien en het maximale bereikt. Door goede begeleiding en hard werken van de cursisten zijn er al vele mooie resultaten bereikt.

Naam: Caroline Pardoen
Email: Ravizza@kpnmail.nl
Adres: ten Vaarwerkstraat 11
Tel: 053-5726614
Type-school Ravizza

CONTACT

Basisschool Honesch
Hasseltweg 10
7481 VB Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 15 48
Verstuur mail