Algemeen
Nieuws
Groepen

MAAND ARCHIEF

Kleuterlab

Spelenderwijs uitdagen met KleuterLab
Kleuters horen te spelen. Het liefst de hele dag. Spelen is een prachtig proces van leren, proberen, vallen en weer opstaan. Voldoende uitdaging zou je zeggen… Toch lopen er altijd kinderen in je groep rond die extra uitdaging nodig hebben. Hoe mooi zou het zijn als deze uitdaging spelenderwijs plaats kan vinden EN de hele klas kan profiteren van dit rijke spel? KleuterLab biedt dit aan in de vorm van onderzoekend en ontwerpend leren.

Wat is KleuterLab?
KleuterLab is een toolkit die bestaat uit vijftig thematische onderzoekskaarten, waarbij problemen verhalenderwijs aangeboden worden. Betekenisvolle problemen, waar kinderen hun tanden in willen zetten en oplossingen voor willen bedenken. Zo bouwen ze een beschut winterverblijf voor een egel en helpen ze de oma van Roodkapje met een wolvenalarm.

KleuterLab is opgebouwd volgens de fasen van onderzoekend leren. Bij iedere fase staan diepere denkvragen geformuleerd om het onderzoek op gang te brengen en te stimuleren. KleuterLab werkt met een topdown benadering: kinderen krijgen geen instructie of uitleg hoe ze iets moeten doen. Ze krijgen enkel een probleem voorgeschoteld waar ze in fasen een oplossing voor mogen bedenken. De rol van de leerkracht ziet er echt anders uit. Ons motto voor de kinderen is: Van consumeren naar activeren!

CONTACT

Basisschool Honesch
Hasseltweg 10
7481 VB Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 15 48
Verstuur mail